Choď na obsah Choď na menu
 


Šport

Akýkoľvek šport Vás zaujíma, budete nadšení, ako blízko ste v Košiciach športovej akcii. Hokej, basketbal, hádzaná, lyžovanie, tenis, pláž alebo vodné lyžovanie v meste – to všetko je tu!

PRE FANÚŠIKOV
Šport robia športom aj jeho fanúšikovia

Pre fanúšikov hokeja sú Košice destinácia snov: nielen hostiteľské mesto Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011, ale aj miesto s „najvernejšou“ základňou fanúšikov na Slovensku – elektrizujúce zápasy miestneho klubu HC Košice v Steel Aréne (Nerudova 12 /www.steelarena.sk ) navštívi priemerne takmer 6000 divákov, čo patrí z hľadiska návštevnosti do prvej tridsiatky v Európe! Moderná Steel Aréna je priateľská aj k deťom, ceny lístkov sú prijateľné a atmosféra je vždy úžasná! A HC Košice odmeňuje svojich fanúšikov za podporu – stal sa majstrom Slovenska v sezónach 2008/2009, 2009/2010 a 2010/2011. 

Hovoriac o úžasnej atmosfére, prečo okrem hokeja nenavštíviť zápasy európskej úrovne, ktoré predvádzajú košické basketbalistky v Infiniti aréne (Pri jazdiarni 1), vodnopólisti v Mestskej krytej plavárni(Protifašistických bojovníkov 4) alebo hádzanári v Mestskej hádzanárskej hale VŠA (Alejová 2). Prečo neprísť podporiť aj neskutočných maratónskych bežcov počas Medzinárodného maratónu mierumajstrov v rely počas košických pretekov alebo aj vodných lyžiarov, wakeboardistov a wakeskaterov, ktorí patria medzi slovenskú, európsku, ale aj svetovú špičku.

Ak však sledovanie zápasov a športových výkonov nie je pre Vás dosť aktívne, zoberte si svoj „výstroj“ a vydajte sa za svojím športovým zážitkom v Košiciach.

Príďte a vychutnajte si mesto, ktoré miluje šport tak ako Vy!

V prípade záujmu Vám viac informácií poskytneme v Návštevníckom centre Košice na Hlavnej 59, na telefónnom čísle +421 55 625 88 88 alebo emailom na visit@visitkosice.eu

 

Obujte si korčule, zoberte výstroj a príďte do mesta, ktoré žije hokejom

Milovníci lyžovania si prídu v Košicicach na svoje.

Vyskúšajte golfové ihrisko, ktoré je na Slovensku jedinečné.

Krásne lesoparky Košíc a nábrežie Hornádu ponúkajú cyklistom desiatky kilometrov cyklistických trás.

Squash či tenis si môžete v Košiciach zahrať na viacerých miestach.

Príďte si zaplávať!

V Košiciach si môžete vyskúšat vodné športy ako vodné lyžovanie, wakeboarding, wakeskating či windsurfing.

Ďalšie možnosti športovania v Košiciach.